Discover

Vredespaleis

Vredespaleis

Den Haag – Musea, monumenten, bruggen, landschappen en iconische gebouwen over de hele wereld kleurden vrijdag 24 oktober blauw op. Ter ere van het 70 jarig bestaan van de Verenigde Naties kreeg Livingprojects de opdracht om het Vredespaleis in het welbekende UN blauwe licht te zetten.

“Het verenigen van wereldburgers, de boodschap van vrede en de ontwikkeling van mensenrechten, dat is de gedachte achter de ‘Turn the World UN Blue’ campagne,” legt Leonie van der Stijl van het Ministerie van Buitenlandse Zaken uit. Tientallen landmarks zoals De toren van Pisa en het Empire State Building kleuren vanavond op in het VN-Blauw.

Installatie

Wereldwijd kleurden ook alle social media kanalen blauw op. Miljoenen mensen zagen hun welbekende bezienswaardigheden ineens in een ander licht en deelden de foto’s met de hashtag #UN70

In Nederland had Livingprojects de eer om het Vredespaleis uit te lichten. Door de installatie van de zeer krachtige Philips Color Kinetics ColorReach schijnwerpers, kon de gevel vanuit de tuin egaal worden aangestraald in de VN blauwe gloed. Om het aanzicht meer diepte en contrast te geven werden de arcades, de entree door ColorBlasten en eW Graze armaturen in een wit licht gezet. De twee torens werden uitgelicht door iW Reach’en.

Lancering

“Deze campagne bood ons de unieke kans om iedereen; van burgers tot instanties te verenigen achter de principes en idealen waar de VN voor staat. Het indrukwekkende beeld van het blauwe Vredespaleis heeft enorm veel reacties opgeroepen. We zijn erg tevreden en trots op het resultaat,” aldus Van der Stijl.

De volgende dag 25 oktober, kleurde het Vredespaleis oranje. De Verenigde Naties heeft iedere 25ste van de maand uitgeroepen tot Orange Day. Het oranje verlichte Vredespaleis vormt ook de opmaat naar de derde Conference of Women's Shelters, die van 3 tot 6 november in Den Haag wordt gehouden. Duizend deelnemers uit meer dan honderd verschillende landen komen dan bijeen om de krachten te bundelen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.