Discover

Slachthuis Boezemstraat

Gevel komt tot zijn recht dankzij eW Graze

Rotterdam - Met haar statige gevel is het oude slachthuis aan de Boezemstraat een opvallende verschijning tussen de moderne winkels en flatgebouwen. Het pand, wat inmiddels op de monumentenlijst is opgenomen, komt met de nieuwe gevelverlichting volledig tot haar recht als architectonisch erfgoed.

 

Toen het slachthuis werd gebouwd in 1883, werd het gezien als een zeer modern gebouw. Nu herinnert alleen de levensgrote prent, aan de zijkant van het pand, aan die tijd. Slagboom kreeg van Havensteder, eigenaar van het pand, de vraag om het pand in haar oude glorie te herstellen. “De twee gevels en het spandoek aan de zijkant van het pand, worden aangestraald door de warm witte eW Graze Powercores van Color Kinetics. Door het fraaie strijklicht dat deze armaturen leveren, lenen deze zich bij uitstek voor deze applicatie. Naast de kwaliteit, die nodig is voor een dergelijke outdoor toepassing, bezit de eW Graze de eigenschap dat de lichtbundel naar eigen wens kan worden afgesteld,” aldus John Meijer van Slagboom. Om de koepeltjes extra te accentueren installeerde Livingprojects in opdracht van Slagboom nog twee warm witte LivingLight lichtlijnen.

Bent u op zoek naar een outdoor lichtoplossing voor een monument?  Neem dan contact op met één van onze accountmanagers via 076 549 88 08 of via info@livingprojects.nl