Discover

Café Gijs de Rooij

Café Gijs de Rooij, Amsterdam

Domotica toegepast in horeca

Supermoderne toepassing in Amsterdamse kroeg

  Voel je thuis in het gezellige, typisch Amsterdamse café Gijs de Rooij. Een echt buurtcafé. Zoals de meeste oude cafés in de Indische buurt is het café op een hoek gevestigd: dan hebben de buren namelijk iets minder last van het eventuele lawaai. Amsterdamse gezelligheid! De huidige technische installatie in Amsterdams café Gijs de Rooij was verouderd. De wens was dan ook om een modern en gemakkelijk te bedienen systeem te integreren. Hiernaast wilde de eigenaar de bijzondere glas-in-lood ramen accentueren, zodat deze vanaf de buitenzijde goed zichtbaar zijn.

Domotica & koofverlichting

Livingprojects heeft de huidige, technische installatie vervangen door een domotica-systeem, wat zo min mogelijk componenten bevat, waardoor de verlichting eenvoudig bedienbaar is. Livingprojects heeft verschillende lichtscènes geprogrammeerd. Binnen deze lichtscènes zijn verschillende lichtintensiteiten en kleuren opgenomen. Op deze manier wordt de gezelligheid benadrukt en ervaren de gasten een sfeervolle en comfortabele omgeving om een gezellig biertje te drinken.

Contrast

Het contrast tussen een moderne en een klassieke installatie is in dit café goed zichtbaar. Klassieke schakelaars en dimmers zijn samengevoegd mét intelligente domotica in één apparaat. Livingprojects heeft bewezen dat een hypermoderne technische installatie goed toegepast kan worden in een omgeving waarin gezelligheid en sfeer voorop staat. Het bediengemak was de absolute nummer één, en met een simpele druk op de knop kan er voortaan gemakkelijk gekozen worden voor kleurverlichting en intensiteit naar wens, thema of feest.  

Kenmerkende eisen van dit project

  • Het benadrukken van gezelligheid en sfeer
  • Het gemak van een moderne toepassing, wat niets af doet aan de sfeer & uitstraling
  • Het dimbaar maken van de bestaande installatie
  • Het armatuur is op locatie op maat gemaakt
  • Voorgeprogrammeerde lichtscènes
  • Kleurwisselende koofverlichting

Toegepaste armaturen

  • Lijnverlichting RGB
  • Domotica-systeem, geprogrammeerd door Livingprojects