Livingprojects lanceert de nieuwe inspiratieavond voor de Retail

Op dinsdagavond 20 februari lanceerde Livingprojects de nieuwe inspiratieavond "Retail is Theater" gericht op de eigenaar van een shop of keten maar net zo interessant voor toeleveranciers en architecten voor de Retail.

28 Geïnteresseerden hadden zich voor de inspiratieavond ingeschreven en stapten nieuwsgierig de Livingroom in. Een ieder werd hartelijk verwelkomd in de sfeervolle Livingroom met een kopje koffie of thee, waarbij een lekkere koek natuurlijk niet ontbrak.

De goede sfeer en het enthousiasme was al snel voelbaar en merkbaar. De gasten wachtten met spanning af wat er komen gaat.

Om 19:00uur startte Annemieke Casteelen, Sales & Inspirator Experience, de presentatie met een voorstelronde van alle aanwezigen. Vanzelfsprekend vinden we het leuk wanneer we weten met wie we de avond doorbrengen en wat de verwachtingen zijn van de bezoekers. De meesten gaven aan dat zij die avond geslaagd vonden, wanneer zij met "inspiratie naar huis gingen".

De avond ging over de winkelbeleving met de ondersteuning van licht, geluid, geur en beeld. Ook werd duidelijk aangegeven dat de fysieke winkel weer terugkomt maar dat dit wel aanpassingen nodig heeft naar de huidige markt en vraagstelling vanuit de markt.

De combinatie van online en offline winkelen werd als een belangrijk element voor de toekomst neergezet. Vanzelfsprekend werd de etalage niet vergeten. "Binnen 7 seconden bepaalt een klant of hij de winkel binnengaat. De etalage is daarom heel belangrijk".

Roger Casteelen, Concept & Design, toonde met veel enthousiasme de verschillende mogelijkheden van de etalageverlichting. De bezoekers reageerden hierop heel enthousiast en stonden verbaasd van de verschillende mogelijkheden betreffende de dynamiek en kleurstellingen van de verlichting.

Na een korte pauze werd de presentatie afgesloten met de lichtshow welk in de Experience Room getoond werd. Het licht werd ondersteund met geluid en geur en de bezoekers ervaarden wat deze elementen van hun gevoel en emotie deden.

De avond werd afgesloten met een borrel en hapjes en voor de gasten was er nog de mogelijkheid om met diverse mensen te spreken.

Enkele reactie van gasten: "Wat een mogelijkheden hebben wij vanavond gezien". "Inspiratie heb ik zeker opgedaan". "Ik ga dit doorvertellen, andere belangstellende personen moeten dit zeker ook ervaren".