Ledverlichting als routekaart door de club

Een routekaart door een club? Ja! Het staat er echt. De verlichting zou een routekaart voor bezoekers moeten zijn door een club. Je wilt dat mensen die een avond uit gaan onbewust in jouw club terecht komen. Dit start al met de verlichting van de gevel en het entreegebied. Wanneer bezoekers door de straat vol clubs en cafés heen lopen worden ze al nieuwsgierig naar de club even verderop. Daar moeten ze zijn. En dan…

Je besluit nog niet naar huis te gaan, maar om nog even door te feesten. Je werd nieuwsgierig door de chique gekleurde gevel van de club even verderop. Je stapt binnen en wordt verwelkomd in een warm verlichte entree. Stijlvolle dames en heren komen om je jas vragen en wijzen je de weg naar het toilet. Uiteraard moest je al even, dus je loopt dankbaar met ze mee. Gelukkig! Hier is het schoon en de lange rij verloopt efficiënt. Eigenlijk heb je niet eens in de gaten dat je in zo’n lange rij staat omdat je afgeleid was door de projectie op de muren.

Na het toiletbezoek loop je terug naar de zaal en je krijgt een welkomstdrankje aangeboden van de club. Je blijft even in de lounge zitten om te genieten van je drankje. Het volume van de muziek is helemaal goed: je kunt nog gezellig met elkaar praten. En wat hangt hier een aangename geur! Deze zal je niet snel vergeten. De kleuren om je heen zijn mooi op elkaar afgestemd en helemaal in de kleuren van deze club.
Je besluit naar de dansvloer te gaan. Waar er opnieuw een heerlijke geur hangt, en waar er speciaal een lichtgevend looppad naar de bar is gemaakt. De bar zelf ziet er ook schitterend verlicht uit in het groen: is dat niet precies hetzelfde groen als het logo van deze club? Je bestelt een lekker drankje en geniet van de muziek. De avond heeft onverwacht een schitterend einde gekregen. Je was de koning te rijk!

Zou zo’n club bestaan? Wie zal het zeggen. Het zou wel de intentie van een club moeten zijn om een bezoeker deze beleving te laten ervaren. Licht speelt in de hele omgeving van een club een belangrijke rol.

 

Ledverlichting als routekaart

Een onbewuste maar o zo duidelijke routekaart door jouw club. Dat zou super zijn! Bezoekers op straat worden getrokken door de gevelverlichting en entreeverlichting. Bezoekers in de entree worden nieuwsgierig worden gemaakt naar de dansvloer. Ze hoeven niet te zoeken naar het toilet, en worden ook niet ongeduldig in de rij. Ook de weg naar de bar is duidelijk, en de bar staat in de kleurverlichting van jouw merkkleuren. De onaangename geurtjes zijn vervangen voor een heerlijke geur, speciaal door jou samengesteld.
Clubs kunnen er veel aan doen om de bezoeker de ultieme beleving te ervaren

 

 

- Annemieke Casteelen, Sales & Inspirator Experience